Emma Frans

10 okt, 2022

Gratis!

Biljetter finns att hämta på Kils bibliotek.

Epidemiologen Emma Frans hördes överallt under pandemin. I oktober ger Kils bibliotek dig möjligheten att lyssna till Emma live på Kulturhuset KilArena. Emma Frans är författare, vetenskapsskribent och doktor i medicinsk epidemiologi vid Karolinska Institutet. Hon brukar kallas för en av de roligaste svenskarna på Twitter. Emma föreläser om källkritik och hur man skiljer vetenskap från trams. Hon kommer att prata om vinklade nyheter och huruvida vetenskapliga rön faktiskt är vetenskapliga. Hon ger faktabaserade perspektiv på aktuella frågor och råd om hur vi ska göra för att undvika att bli lurade i dagens informationssamhälle med ett ständigt flöde av alarmistiska nyheter, reklam och information. Hur förbättrar vi vårt kritiska tänkande och undviker obefogad oro? Emma tipsar om hur vi kan använda vetenskap för att undvika att bli manipulerade och irrationella och istället öka vår livskvalitet. Hon berättar också om sina erfarenheter under Coronaåren, en tid då vi människor verkligen behövde lära oss att skilja fakta från skrämselpropaganda.

Gratisbiljetter finns att hämta på Kils bibliotek från den 12 september. Det är först till kvarn som gäller.