Emil Ernebro & Filip Jers

27 okt, 2021

Gitarristen Emil Ernebro och och munspelsvirtuosen Filip Jers kommer äntligen till Kulturhuset KilArena!

Att uppleva Emil Ernebro och Filip Jers tillsammans på en scen är något av ett musikaliskt under. Emil och Filip är två musikanter av yppersta världsklass som gärna tänjer på gränserna för vad deras instrument kan göra och låta som. Deras repertoar består av amerikanska folk- och jazzlåtar, popmusik från 60-70 talet och svenska visor. Spelglädje, spontanitet och sväng är ledorden för deras musicerande!

Våren 2019 släppte de sin debutskiva ”Duet” och den mottogs med förtjusning både av publik och recensenter. Skivan har även spelats flitigt i Sveriges Radio. Sommaren 2019 framträdde Ernebro & Jers i ”Allsång på Skansen” inför en miljon tittare i direktsänd TV.

”På scenen har de väldigt roligt tillsammans och överrumplar varandra gång på gång med vindlande improvisationer som den andre snabbt bygger vidare på.”
– Katarina Sandström, Barometern

”Vad jag imponeras mest av är Filip och Emils lekfullhet och närvaro och de fantastiska toner som båda dessa mästare kan locka ur sina instrument.”
– Pär Dahlerus, Uppsala Nyheter