Bli medlem nu!

Kulturhuset KilArena drivs av föreningen KilArenas vänner – en del av Riksteatern. Som medlem får du bland annat rabatt på priset på våra evenemang, samtidigt som du är med och stödjer utvecklingen av kulturlivet i Kil. Det är win-win för alla inblandade! Vill du bli medlem så tryck på knappen här bredvid, så kommer du till Riksteaterns medlemsformulär. Välkommen!

KilArena extOm Kulturhuset KilArena

Kulturhuset KilArena är ett kulturhus för alla, fullt av möjligheter, upplevelser och möten. Här kan du höra levande musik, uppleva teater- och dansföreställningar för alla åldrar, lyssna till spännande föreläsare och vara med på möten, fester och konferenser.

Kulturhuset KilArena var tidigare en livdjursauktionshall där kossor, kvigor, hästar och grisar köptes och såldes. Byggnaden, som hörde till det gamla slakteriet i Kil som lades ner i mitten av 90-talet, togs över av Kils kommun. Vid millennieskiftet byggdes huset om till konferensanläggning. Huset har sedan bit för bit förändrats och förbättrats till det kultur- och konferenshus det är i dag. Fast det är bara början, vi fortsätter att utveckla både själva huset och innehållet – kulturen!

Om KilArenas vänner

Kulturhuset KilArena drivs av föreningen KilArenas vänner – en del av Riksteatern. Föreningen startades 2013 av Henrik ”Henka” Nyåker och Gustav Larson med målet att driva Kulturhuset KilArena samt att stärka och föröka kulturlivet i Kil. I mars 2014 tog föreningen över ansvaret för huset och verksamheten. Sedan dess har lokalerna förbättrats och kulturutbudet mångdubblats.

Från 2016 är KilArenas vänner en Riksteaterförening. Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. 40 000 medlemmar i över 230 riksteaterföreningar bildar Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Det här ger oss ännu större möjligheter att utveckla både huset och kulturverksamheten. Mer om föreningen kan du se på kilarenasvanner.riksteatern.se.

Bli medlem nu!

Som medlem i KilArenas vänner får du rabatt både på evenemangsbiljetter och när du vill hyra lokal. Du bidrar också till att utveckla Kils kulturliv och kan påverka vad som händer på våra scener. Alla behövs och alla är välkomna! Ditt medlemskort – Scenpasset – ger dig rabatt på föreställningar, inte bara i Kulturhuset KilArena, utan också på många andra scener runt om i hela Sverige. Medlemskapet kostar bara 150 kr om året.

Medlem i KilArenas vänner blir du enklast genom att trycka på knappen högst upp på sidan. Välj sedan Värmlands län under ”Region” och KilArenas vänner under ”Riksteaterförening”. Fyll sedan i alla dina personuppgifter, markera att du godkänner att din personuppgifter lagras och klicka till slut på ”Bli medlem” så kommer ditt medlemskort med posten inom ett par veckor. Annars går det också bra att e-posta info@kulturhusetkilarena.se eller ringa 0705-51 60 18, så hjälper vi dig med ditt medlemskap.