David Jonstad – Vår tids stora utmaningar och inspiration för att möta dem

5 Apr, 2019

Kaféet öppnar kl. 18.00. Efter föreläsningen håller vi öppet för eftersnack och fika!

David Jonstad

Författaren och journalisten David Jonstad kommer till Kulturhuset KilArena.

När David Jonstad i början av 2000-talet insåg konsekvenserna av klimatförändringarna, började han fundera på vad vi skulle kunna göra åt problemet. Hur ska vi förändra vårt sätt att leva för att överleva? David har skrivit tre böcker om vår tids stora utmaningar. Hans första bok ”Vår beskärda del: en lösning på klimatkrisen” som kom ut för tio år sedan, handlar om hur vi radikalt måste minska vår konsumtion och göra oss kvitt vårt oljeberoende. I sin andra bok ”Kollaps: livet vid civilisationens slut” jämför han mayakulturens och romarrikets undergång med vad som kan få vår egen civilisation på fall. Hans tredje bok, ”Jordad: ett enklare liv i kollapsens skugga”, handlar om hur vi ska kunna leva vidare utan den billiga energin vi får från oljan. Ett liv i en enklare värld där marken och inte marknaden är grunden för vår försörjning.

David Jonstad är en inspirerande föreläsare som visar på hur våra liv inte bara kan bli mer hållbara, men också friare och mer meningsfulla genom ett mer jordnära liv. Med humor och olika pedagogiska grepp gör han dessa komplexa frågor lättillgängliga för alla.

David Jonstad är redaktör på Klimatmagasinet Effekt men skriver även i andra publikationer, t.ex. DN och hörs i bl.a. P1. David är uppväxt i Stockholm men lever som han lär och bor numera på en gård i Dalarna.